Panduan Mengukur Size Cincin Untuk Jari Anda

Pergh, memang lama gile aku tak update blog ni. Aku fikir nak post pasal pe! tak tahu dah. Cam mane idea2 aku yang banyak untuk membuat posting akhirnya hilang begitu sahaja (malas buat research sebenarnye :p)

Ok, jom kite tengok panduan mengukur saiz cincin untuk jari kite. Info yang aku terserempak semasa membaca forum carigold.com.

Mengukur Jari anda:
Seringnya jari disarung ke jari manis atau jari
pilihan anda.Untuk keselesaannya ia mestilah selesa dan sesuai.
Kami juga menawarkan bingkai cincin menarik untuk anda.

1) Ukurlah jari anda pada waktu kering,sebaiknya tengahhari kerana
waktu ini jari biasanya mengembang.

2) Jangan mengukur jari sewaktu masih basah .

3) Lilitkan seutas benang/kertas pada jari pilihan

4) Tandakan kedua-dua hujung bertemu.

5) Ukurkan benang atau tali itu dengan pembaris – ukuran “mm”

6) Bahagikan nilai itu dengan 3.14 ,untuk mendapatkan nilai
sebenar ukur lilit jari tersebut.

7) Rujuk paduan dibawah:

Panduan Mengukur Size Cincin 2

Panduan Mengukur Size Cincin
Ranking: 5

{ 0 pandangan... read them below or add one }

Post a Comment

 
© Top 5 anything All Rights Reserved