Top 5 blog terkenal di Malaysia terkini | October 2011

hoho, top 5 blog terkenal di malaysia datang lagi, siapakah blogger yang berjaya menempatkan blog mereka di tahap yang tertinggi di Malaysia berdasarkan ranking Alexa.com. Banarkah penyenarain saya ini? Siapakah Alexa.com? kalo korang nak tahu walaupun dah tahu, alexa.com adalah penyedia ranking terbaik untuk website dan weblog di dunia dengan mendapat pengiktirafan oleh google.com! sebagai SE terbaik.Jom perhatikan list dibawah disampaing sedikit ulasan kedudukan.

1. beautifulnara.com - alexa ranking: 53 di My - Pagerank: 3
masih mengekalkan kedudukan blog No.1 di malaysia dengan mengfokuskan blognya tentang gosip, sebagaimana yang tertulis di blognya: marilah bergosip secara berhemah.

yup, blog paling terkenal di Malaysia masih lagi kekal blog gosip dan bukti bahawa komuniti gosipper makin berkembang. Adakah blog ini akan terus mendominasi kedudukan blog per-1 di Malaysia?

2. blogserius.blogspot.com - alexa ranking: 81 di My - Pagerank: 2
serius hebat blog ni, dengan hanya menggunakan blogspot sebagai plafrom blogging, dia masih mampu mendapat kedudukan yang tinggi walaupun sesetengah orang berpendapat SEO tidak begitu mesra dengan blogspot, semua boleh adjust der.

blogserius masih mengekalkan kedudukan no.2 di malaysia setelah sekian lama. blog ini berkonsepkan info dan pemilik blog ini amat aktif berblogging hampir setiap hari dengan post yang berkualiti juga!

3. ohbulan.com - alexa ranking: 96 di My - Pagerank: 3
Konsep blog ni bebas, dengan slogal "WE UNCOVER EVERYTHING", jadi konsep blog bebas juga mendapat tempat. Gosip pun banyak gak sini, maksud gosip tu ialah hal2 artis.

kedudukan alexa blog ni naik 3 anak tanggak berbanging sebelum ini (post top 5 sebelum ini), nampaknya earning blog ni semakin baik, tahniah.

4. denaihati.com - alexa ranking: 103 di My - Pagerank: 4
Slogan hidupkan untuk memberi sememangnya diamalkan oleh blogger denaihati ini, dengan pelbagai pertandingan berserta hadiah lumayan, denaihati tak pernah menghampakan. Baru2 ini saya ada dengar target denai untuk berada dalam kedudukan 100 di Malaysia berdasarkan ranking Alexa.

Pernah sekali saya tengok denaihati berjaya dapat cecah ranking 100 Malaysia, tetapi site maintance baru2 ni mungkin menyebabkan trafik turun. Rahsia kejayaan besar trafik denaihati adalah dengan memberi!

5. malaysia-today.net - alexa ranking: 107 di My - Pagerank: 5
Musim pilihanraya dah dekat ker ni? blog politik mendapat sambutan yang agak tinggi semula oleh raya malaysia. Seperti biasa, blogger yang bernama Raja Petra mendapat sambutan para pembaca blog di Malaysia. Blog adalah satu senjata penting bagi parti politik, blog raja petra lebih untuk cuba mengengahkan gaya blogger profesional yang tidak memihak pada mana2 parti cuma kepada isu2 besar dalam negara!

Pagerank blog ini paling tinggi diantara 5 blog yang disenaraikan disini, adakah kerana bahasa yang digunakan bahasa inggeris atau kerana isi yang diktiraf google sebagai berguna?haha, anda buat la judgement sendiri.

************************************************************************

Aku nyatakan disini bahawa blog2 yang aku listkan disini berdasarkan pencarian aku di Alexa, takde kaitan dengan mana2 blog lain. Ranking blog terkenal, top 5 sebenarnya idea utama aku membina blog ini. Mungkin apabila suatu mase yang akan datang, penghakiman blog terkenal menjadi lebih tepat. Aku cuba buat improvement bagi setiap post blog terkenal yang aku buat. Aku bercadang untuk melaporkan ranking ini setiap 2 bulan atau mungkin 1 bulan sekiranya ada perubahan kedudukan yang ketara. Jangan lupa subscribe sekarang untuk mendapat info yang pantas. Thanks semua!
Ranking: 5

{ 15 pandangan... read them below or add one }

  1. banner denai hati hilang sebab aku ambik direct dari sana, sekarang restricted la. nanti cara banner dia semula.

    ReplyDelete
  2. very nice blog and article , have nice day

    ReplyDelete
  3. founder beautifulnara dah jadi jutawan dah skang...

    ReplyDelete
  4. nanti buat lagi list top blogger, kali ni asing ikut kategori plak...


    rajin kau ni...

    ReplyDelete
  5. @Zulfikar Hazri
    idea ko memerlukan aku lebih rajin lagi ni..ekeke,

    ReplyDelete
  6. Salam kenal.Memang kena rajin2 cari kawan blog



    http://citerjutawancyber.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Blog yang memang menatik, semoga blog saya juga bisa ya

    ReplyDelete

 
© Top 5 anything All Rights Reserved