Top 5 blog terkenal di Malaysia terkini

hari tu dah buat dah list 5 blog terkenal di malaysia dan tidak ku sangka keyword "blog terkenal" telah menjadi milik blog aku ni, tahniah pada diriku sendiri walaupun pendapatan blog ni still cam hampeh namun tetap akan ku teruskan, ekeke. 

list 5 blog terkenal ni 97% aku ambik dari alexa.com sebagai benchmark untuk ranking di malaysia dan 3% lagi dari hati dan nafsu aku. memang kaw2 la traffic yang mereka terima di samping income yang dapat mereka jana. list yang aku buat ni tak kire lah blog tu blog personal  atau blog umum yang cam beriter terbaru as long depa memang layak dipanggil blog. jom teruskan tak yah cakap banyak lagi.

1. oiks, blog gosip menjadi blog pertama yang diminati orang kite ni, depa ni mesti taip google mencari info2 gosip terbaru jer kerja depa tapi blog beautiful nara ni ajak kite untuk bergosip secara berhemah, boleh ke? haha, gosip2...blog ni di miliki oleh orang lelaki tau tapi dia memang stylo la, kate dia dulu blog ni diwujudkan untuk menunjukkan keindahan negara korea  tetapi tetiba jer jadi blog gosip.  Ranking Alexa blog ni di kedudukan no. 76 di Malaysia.


2. nampak tak dia tulis "lebih dari 5juta pageviews" tu, sekarang ni dah tukar jadi "lebih dari 31juta pageviews", ambik ko, sekejap jer kan. blog depa ni lebih kepada info "Serius" kononnya tapi ok la kan. Blog serius ni terdiri daripada group Obifiend, menatang mende tu? korang carilah sendiri. blog ni tak pakai domain atau hosting sendiri pun, just guna blogspot jer tapi memang sempoi dan top giler2. Ranking Alexa blog ni di kedudukan no. 79 di Malaysia.


3. ohbulan daa, main post dalam blog ni pun berkisar tentang artis-artis dan ade jugak info2 lain. Aku jarang ke blog ni pasal aku memang kurang skit pasal gosip2 ni, macam la artis2 ni idola kan, cam hampeh ade la, masing punya pendapat la kan. Blog ni aku kurang skit detail dia. Ranking Alexa blog ni di kedudukan no. 99 di Malaysia.


4. Hidupkan untuk memberi ! memang blog ni betul2 hebat dan menjadi contoh terbaik bagi slogan yang mereka sendiri war2kan. banyak hadiah dan pertandingan yang mereka anjurkan terbaru RM0.02 bagi setiap trafik yang dijana oleh 10 blog yang menjana trafik ke blog denai ni. Nak tahu? klik banner kat sidebar aku tu, mana tau korang ade peluang kan. Denai hati ni sejenis blog yang berkisar tentang isu semasa, tips blogging, contest dan banyak tul tapi main idea dia is blogging. entah mende la aku ni cakapkan, tapi tu yang aku paham la. Ranking Alexa Denaihati.com di kedudukan no.100 di Malaysia.


5. Blog ni memang berkisar tentang informasi komputer dan teknolgi semasa. Banyak info gadget terbaru di blog ni walaupun hanya info ringkas tetapi berguna jugak kot. Blog ni salah satu member obifiend gak? huhu, aku tengok macam ye2 dah jer. nak ulas banyak pun aku tak tahu, ranking alexa blog ni di kedudukan no. 128 di Malaysia.

Post aku seterusnya mungkin nak pasal personal blog yang terkenal pulak, personal blog ni berbeza skit dan bagi aku personal blog ni ialah blog yang menceritakan tentang perihal diri sendiri atau sesuatu dari persepsi diri sendiri, nantikanya kalo korang minat la kan
Ranking: 5

{ 41 pandangan... read them below or add one }

  1. rasanya 5 tahun lg aku tersenarai tak? he..he perasaan ku

    ReplyDelete
  2. kalo ko 5 tahun, aku berape lame lagi entah.

    ReplyDelete
  3. fuyooo ! top 5 tueeeeeeeeeeeee ! nie mesti setiap cerita baru dorg buat research kan ? HAHA , terbaiklah ! ;D

    ReplyDelete
  4. research mesti buat la kan, tapi setakat yang termampu la :P

    ReplyDelete
  5. terbaekk laa.. hehe

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/kadang-kadang-bosan-juga-berblog.html

    ReplyDelete
  6. serius aku memang bukan main buat blog top5anything even keyword yang aku pilih memang satu mende yang payah gak nak dapat ranking dalam google pasal saingan tinggi. sekarang ni pun 1-2 keyword jer dalam blog aku ni yang selalu di search di google.

    bagi aku setiap kali aku nak listkan ape sajer mende, aku buat reserch at least 5 website yang ade walid dan mende tu memang dalam bidang dia berdasarkan pe yang aku fahami. Korang pun boleh jer subscribe blog ni sekarang supaya info terbaik selalu sampai kat korang.

    aku sekarang ni sedang tingkatkan interface blog aku ni supaya lebih mesra dan senang capaian korang dari semua segi.. hehe

    ReplyDelete
  7. Blog denaihati memang sesuai dengan tagline dia 'Hidup Untuk Memberi'...

    ReplyDelete
  8. Cara mendapatkan duit dengan mudah tanpa perlu keluarkan modal!

    Cepat! Cepat! Jangan terlepas peluang keemasan ini..Sila masuk ke dalam link di bawah.

    http://www.ringgitmaniareloaded.com/hop.php?ref=Nurulhusna

    ReplyDelete
  9. @solomongurlz

    aku malas nak delete komen ko sebab aku nak bagi tau semua orang bahawa ini adalah contoh spam dalam komen blog, jadi jangan lakukan lagi.

    ReplyDelete
  10. Nice info gan,,,,,
    kunjungan balik nya di tunggu gan
    http://falahmulyana.blogspot.com/

    follow balik ya gan,,,,,
    thank's

    ReplyDelete
  11. @Falah Mulyana
    aku follow dan visit semuala, btw lain kali jangan tinggalkan link cam tu

    ReplyDelete
  12. thanks for your inform.
    visit my site
    http://fuadditiyaimaspadimuharam.blogspot.com/
    :-)

    ReplyDelete
  13. Nice Post...
    Visit My Blog
    Harisk-smart.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Nice Post...
    Visit My Blog
    Harisk-smart.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Tiru macam dorng...bila la dapat top 5 ni, nak top 1 1000 pun belum tentu lagi...khehehe

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. pingin juga menjadikan

    http://blognyaadiee.blogspot.com/

    terkenal

    ReplyDelete
  18. i,m newbies...support me http://ahmadhaziqhashim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Nice info gan,,,,,
    kunjungan balik nya di tunggu gan
    http://infoterlengkapkita.blogspot.com/

    follow balik ya gan,,,,,
    thank's

    ReplyDelete
  20. yg no 1 tu mmg top la bro..hiburan pastu gosip..mmg kegemaran rakyat malaysia

    ReplyDelete
  21. Jgn KLIK nnt kaya!!!
    www.pioneer4u.com/sham71

    ReplyDelete
  22. blognya bagus terinfirasi

    amsal27.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. bagus,inspiratif juge nih oke jnl lupa kunjung ke www.handsome-indonesian.blogspot.com ya nice to long life

    ReplyDelete
  24. hiburan memang biasanya menjadi kesukaan ramai..http://blockbuzznetwork.blogspot.com/

    ReplyDelete
  25. Keren banget so blogger nya..mantep..di tunggu kunjungan baliknya sob

    ReplyDelete
  26. so good job in http://handsome-indonesian.blogspot.com/2012/03/tujuh-makanan-dan-minuman-wajib-bagi.html

    ReplyDelete
  27. tengok je blog aku sahlizajani.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. Bila pulak blog saya akan di senarai kan2

    hehehe...
    Ingin mendapatkan tip-tip komputer laptop terkini?

    Layari :http://ultrabook2u.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. PRODUK RUMAHTANGGA BAHAGIA

    LAYARI : http://kedaivimax.blogspot.com/

    HARGA SERENDAH dari Rm50!

    ReplyDelete
  30. Blog byk membantu menjana ekonomi saya..nk tau tentang kesihatan..boleh layari blog ummisoleh.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. saya kenal blog serius je =="
    http://nazirahnaj.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. http://EarnYoga.biz/?reflink=nurazirahali
    visit blog nih untuk benda2 yang cool

    ReplyDelete

 
© Top 5 anything All Rights Reserved